TIPS PENCEGAHAN JANGKITAN COVID19
FREE SHIPPING FOR ORDER ABOVE RM100
TIPS PENCEGAHAN JANGKITAN COVID19

WABAK koronavirus atau Covid-19 dilabelkan sebagai pandemik oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) iaitu wabak yang tersebar begitu meluas.

Orang ramai sentiasa diingatkan supaya menjaga kebersihan diri, terutamanya mencuci tangan meggunakan 'hand sanitizer' setiap 20 minit bagi menghindari kuman atau kotoran terlekat di tangan.

Kita percaya bahawa virus Covid-19 menyerang sistem pernafasan namun sebenarnya ia boleh singgah di permukaan untuk tempoh beberapa jam.

Dan sebab itulah penting bagi kita semua untuk sentiasa membersih, mengelap atau mencuci setiap persekitaran tempat tinggal.

Menurut Pusat Kawalan dan Pencegahan Penyakit, terdapat beberapa cadangan pembersihan dan pembasmian kuman isi rumah yang disyaki terkena wabak ini atau positif Covid-19.

Hand Sanitizer 500ml RM45

Pembersih vs pembasmi kuman

Pembersihan merujuk kepada membersih permukaan kuman atau kotoran (guna sabun), manakala pembasmian kuman merujuk kepada penggunaan bahan kimia untuk membunuhnya.

Ia biasanya dilakukan selepas sesi pembersihan, dan  dapat mengurangkan risiko jangkitan penyebaran wabak.

Face Mask 3 Ply 1set 10pcs RM20

Permukaan yang perlu dibersih

Rutin pembersihan perlu dilakukan terhadap tempat yang sentiasa di sentuh seperti meja, kerusi, tombol pintu, suis, almari, pili air, sinki, papan kekunci.

Jangan lupa juga, memakai glove atau sarung tangan getah untuk menyentuh pakaian kotor sebelum dimasukkan ke dalam mesin basuh.

Jika tidak memakai satung tangan, elakkan tangan anda menyentuh muka dan pastikan tangan anda terus dibersihkan.

Sebab itulah Kulsocs kini berikan hand glove secara PERCUMA dengan setiap pembelian Kulsocs di website rasmi.

Dapatkan kit pencegahan Covid19 di sini

Sumber: mStar https://www.mstar.com.my/xpose/famili/2020/03/18/bersih-diri-persekitaran

FREE hand glove